Byen

Skiresortet Avoriaz er placeret højt over byen Morzine i de franske alper. De kantede og modernistiske træbygninger ser på afstand ud som om, de nærmest er hugget ud af klippen, og i de sneklædte gader mellem husene kan kun fodgængere, slæder og skiløbere bevæge sig rund. Avoriaz ligner intet andet skiresort i verden.

Byen blev grundlagt af Gerard Bremont, der som ejer af det succesfulde Pieree & Vacances også var medlem af et franske jetset af 1960`erne udtrykte sin vision for byen således:”Når man tager på ferie håber man at finde et sted som er anderledes i forhold til hvor man lever til daglig.

I Avorias skal der ikke være nogen biler. Opvarmningen af bygningerne skal være baseret på el i stedet for olie, derfor ingen forurening.
Vejene skal benyttes til skiløb, arkitekturen skal indgå i landskabet men vil blive nyskabende og grundlæggende anderledes. Det er ikke nødvendigt at forestille sig, hvorledes denne vision vil give ramaskrig”.
Hans plan var at lancere Avoriaz som et luksusresort og hyrede Jacques Labroe, og to andre nyuddannede Le Corbusier-inspirerede arkitekter til at tegne byen.
Med færdiggørelse af den første bygning i 1963, Hotel Dromonts, blev Avoriaz døbt ”Saint Tropez Neige” – sneens Saint Tropez. Siden da er byens unikke arkitektur blevet præmieret flere gange, og står i dag som et arkitektonisk mesterværk med en facinerende historie.

Byen er senere udbygget, men med fortsat respekt for den oprindelige vision.

Til forskel fra mange andre ski-resorts i alperne er der med enkelte undtagelser ikke megen kø ved lifterne.

Er man selvkørende er der gode muligheder for betalt parkering både inden- og udendørs ved ankomst stationen. Herfra kan man hyre en hestetrukken kane, der kan bringe én hurtigt og nemt til lejlighederne på få minutter.
Ved dårligt vejr eller ved udsigt til megen trafik på bjerget, kan det overvejes at parkere nedenfor bjerget i byen Prodain, hvor Telepherique`en hurtigt transporterer gæster og bagage

op til Avoriaz, hvor der ved ankomsten er mulighed for slædetransport af gæster og bagage til lejlighederne.